Politiattest

Styret i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) vedtok 10. mars 2008 at hele norsk idrett skal kreve politiattest mot seksuelle overgrep mot barn. Ordningen gjelder for alle som skal utføre oppgaver som i vesentlig grad innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming. Ordningen trer i kraft 1. januar 2009.

 

Det er et krav at alle trenere og reiseledere tilknyttet Delfana og Bergensvømmerne har forevist gyldig politiattest. Klubben har også bestemt at denne må fornyes hvert 5.år.

 

I Delfana blir ordningen håndtert på følgende måte:

Alle ansatte og frivillige som skal utføre oppgaver for idrettslaget som innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming skal fremskaffe politiattest.

 

MERK: NY ORDNING FRA 1. juli 2014:
Fra 1. juli, når ny politiregisterlov og forskrift trår i kraft, kan de frivillige organisasjonene ikke lenger bruke de skjema for søknad om politiattest som de tidligere har brukt.

Elektronisk søknad om politiattest:
Er du over 18 år er det enklest for deg å søke om politiattest på nett.

Send en mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. for å få tilsendt en bekreftelse på formål (f.eks trener, instruktør, reiseleder, eller annet).

Når du får denne bekreftelsen tilsendt på mail, skal denne legges ved søknaden som gjøres elektronisk:

Du finner nettsøknad ved å følge denne linken

 

Du kan lese mer om ordningen på: https://www.politi.no/tjenester/politiattest/ 

 

Med vennlig hilsen
Styret i Svømmeklubben Delfana

 

 

Du finner nettsøknad ved å følge denne linken